Kun je je cognitie verbeteren door voeding?

Er is geen wonderpil om je denkvermogen, geheugen en planning aanzienlijk te verbeteren. Maar er zijn wel een paar mogelijkheden. Zo kunnen koffie en thee kunnen onze concentratie aanscherpen en de omega-3-vetzuren uit vette vis kunnen de hoeveelheid beta-amyloïd in het bloed verlagen. En dat is nou juist de stof die de ziekte van Alzheimer veroorzaakt. Ben je geen fan van vis, dan kunnen omega-3-supplementen een oplossing zijn. Een optie is ook om één of enkele walnoten per dag te eten, die alfa-linoleenzuur bevatten, een variant van omega-3-vetzuren. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijjn. Ze kunnen ook weer voor gewichtstoename zorgen.

Groene groenten kunnen niet genoeg aangeprezen worden. Ze zijn bijna overal goed voor. Ze zouden de cognitieve achteruitgang kunnen vertragen. Bessen, zoals aardbeien en bosbessen, zouden het geheugen kunnen verbeteren.

Maar misschien hoef je helemaal niet zo selectief deze voedingsmiddelen te eten, maar ze gewoon meenemen in het kader van gezond eten. Want als we gezond eten, zullen al onze organen, bloedvaten, gewrichten en spieren wel aan hun trekken komen.