Ervaringsverhaal: bijwerkingen van medicijnen

De cardioloog denkt dat ik misschien iets aan mijn hart heb en daarvoor krijg ik binnenkort een thaliumscan. In de tussentijd kreeg ik mono-Cedocard, dat heb ik 3 dagen volgehouden en daarna diltiazem. Dat heb ik 5 dagen volgehouden. Voor mij waren deze middelen veel erger dan de kwaal en dat zullen veel mensen ook wel ervaren en stoppen met de medicatie. Wat waren mijn klachten?

Van de mono-Cedocard had ik al meteen hoofdpijn, daarna kwam duizeligheid, hartkloppingen, transpireren, benauwd gevoel en darmen die overstuur waren. De verschijnselen werden steeds ernstiger en paracetamol hielp niet tegen de hoofdpijn, ook niet bij een dubbele dosis.

Van de diltiazem begonnen de klachten pas na 1 dag en werden met de dag erger. Hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, opvliegers, maag en darmklachten en misselijkheid. Een hele droge mond. De klachten van mijn mond zijn nog niet echt weg. Mijn tong ziet er nu echt slecht uit, maar het gaat wel iets beter. Na 5 dagen ben ik ermee gestopt, omdat ik niet goed meer kon functioneren. Ik werd heel traag en doodmoe. Ik werd patiŽnt, kon niet meer autorijden of fietsen en zelfs het lopen was onstabiel.  Ik wil gewoon weer zelfstandig kunnen leven.

Eigenlijk voel ik me prima. Ik heb een fietsproef gehad omdat ik wat snel moe was. Die proef was niet in orde vandaar mijn bezoek aan de cardioloog. Omdat ik nog moet wachten op de thaliumscan, kreeg ik de medicijnen uit voorzorg. Ook kreeg ik aspirine en spray voor onder de tong.

Opmerking
De bijwerkingen moeten natuurlijk mede in het licht gezien worden van de medische toestand van de patiŽnt. Worden al medicijnen gebruikt, welke andere diagnoses zijn er en hoe functioneren hart, nieren en andere organen.