Hoe gaan we aderverkalking te lijf?

Ervaringsverhaal

HOE  GAAN  WE  ADERVERKALKING  TE  LIJF?

Dr Rath was o.a. verbonden aan de universiteit te Munchen en vroeg zich af:  "Waarom staan kanker en bloedvatziekten bovenaan in de lijst van doodsoorzaken. Hij vond dat voeding hierin het belangrijkste probleem is. Doordat we nog steeds al ons voedsel koken, wat Nostradamus ruim 300 jaar geleden heeft ingesteld om de 'pest' te bestrijden, gaan er een aantal belangrijke stoffen verloren. De theorie over aderverkalking met de oplossing heeft dr Rath al in 1987 gepubliceerd. Helaas is daarop geen reactie gekomen vanuit europa en is hij nadien naar Amerika vertrokken.

Dr Rath schreef:

Het "slechte" cholesterol LDL met de variant lipoprote´ne(a) [a betekent adhesief] is een noodgreep van het lichaam om de bloedvatscheurtjes dicht te smeren, omdat het ontbreekt aan reparatie middelen (lysine, proline als ontklever en vit.C als stimulator).

Ter verduidelijking: Een bloedvat is te vergelijken met een binnenband van een fiets. Door veroudering komen kleine scheurtjes aan de opervlakte wat op den duur tot lekken kan leiden. De slagaders zijn hier het gevoeligst voor en zeker daar waar de beweging het grootst is, zoals bij het hart. Als het lichaam merkt dat er lekgevaar dreigt, krijgt de lever opdracht om het kleverige cholesterol LDL aan te maken om de bloedvaten van binnen uit met een mengsel van LDL en mineralen te plamuren om zodoende het gevaar af te wenden. Om de kleverige massa bestendiger vast te zetten wordt dit nog verwerkt met bindweefsel met alle gevolgen vandien.

Om dit dichtsmeren te voorkomen en de reeds aanwezige aanslag af te breken, zullen we de opbouwmiddelen van de bloedvaten moeten toedienen, zodat deze zich verjongen en hierdoor het lichaam niet meer hoeft in te grijpen met dichtsmeren. Ja zelfs gaat het lichaam als de bloedvaten hersteld zijn, het reeds aanwezige smeersel, de aderverkalking, weer afbouwen. Voor het verwerken en afvoeren van de vrij gekomen materialen is de lever verantwoordelijk en zal in staat moeten zijn dit te verwerken.

Bedenk dat de bloedvetten de eerste paar maanden van de voedingsaanpassing of de aminozurenkuur (zie verder), verhoogd kan zijn wegens het vrijkomen van de aanslag.

Voedingsvezels (vooral haverzemelen) ondersteunen de afvoer van de bloedvetten.

De kransslagaders maken de intensiefste beweging, waardoor deze het eerst worden getroffen door scheurtjes. Daardoor zijn ze het gevoeligst voor verkalking (dichtslibben).

De bouwstenen van bloedvaten die in de moderne voeding verloren zijn gegaan, zijn o.a. de aminozuren. Bovendien moeten sommige door vitamine C getriggerd worden om hun functie's uit te oefenen. Aangezien in deze tijd veel vitamine C als antioxidant gebruikt wordt t.g.v. de luchtvervuiling en toevoegingen, zoals smaakmakers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen in het voedsel, wordt het weinige aan aminozuren dat we nog binnen krijgen ook nog weinig geaktiveeerd.
De belangrijkste bouwstenen voor het repareren van de bloedvaten volgens dr Rath zijn, L-lysine, L-proline, vit.C, opc en vit.E.

Voor onderhoud volstaat soms alleen al de voeding aan te passen, maar als de aderverkalking heeft toegeslagen zijn de juiste voedingssupplementen noodzakelijk. Het resultaat is vaak verbluffend. Hoe gelukkig zal men zijn als op de scan geen verkalking meer te zien zal zijn.
Bovendien wordt vaak ook de bloeddruk genormaliseerd.

Voeding:
Er is een gezegde van: "Laat uw eten uw medicijn zijn".
Dat proberen we in praktijk te brengen met hierna vermelde voedingsmiddelen.
Om verantwoord te eten hebben we afwisseling nodig, waardoor we veel verschillende stoffen binnen krijgen,zoals flavono´den. Dit staat voor een uitgebreide groep secundaire plantenstoffen die niet alleen de planten nodig hebben maar ook wij als mens.
Zo ook aminozuren die betrokken zijn bij o.a. de eiwitstofwisseling om de cellen te kunnen opbouwen. Een aantal hiervan zijn essentieel en zullen we moeten eten, omdat het lichaam deze niet kunnen aanmaken
Om de bloedvaten in orde te maken hebben we de volgende voedingsstoffen nodig.
Consumeer minstens 3 x per week de onderstreepte voedingsstoffen.

L-lysine: komt vooral voor in melkproducten:(wei, bio-garde/yoghurt, kaas en roomboter); vis/vlees (kalkoen);
maar ook wel in: biergist, rauwe granen (gierst), soya, fruit (avocado), paddestoelen (cordyceps) , kruiden,
Bedenk wel de kwaliteit gaat door verhitting gedeeltelijk of geheel verloren !!

L-proline: biergist, AloŰ Vera, chorella, zeealgen, flavono´den, zwarte bessen, mogelijk ook in melkwei?,

OPC (Oligomere proanthocyanidinen): rode wijn, pitten en schillen van blauwe druiven, groene thee.

Vit.C: fruit (kiwi), groenten (spruiten en boerenkool) en aardappelen, supplement ester C met flavono´den.

Vit. E, (tocoferol): zit in noten, zaden en kiemen
    Bovengenoemde voedingssupplementen remmen de oxidatie van bloedvetten en beschermen de
       lichaamscellen (celmembranen).
Remt de sclerotische tumorgroei in de aderwand. Het kan samen met vit.C ook de groei van te veel littekenweefsel in de vaatwand voorkˇmen. Het littekenweefsel bestaat voornamelijk uit woekerende spiercellen van de (slag-)aderwand en is de meest voorkomende oorzaak van een hernieuwde vernauwing van de kransslagader na de angioplastiek. Dosis 200 - 400 IE.
     *  is de belangrijkste in vet oplosbare anti-oxidant in het lichaam.
     *  beschermt de vetbolletjes in het bloed, zoals LDL, tegen schade door oxidatie.
     *  beschermt de membranen (buitenkant) van miljoenen lichaamscellen, inclusief de cellen van het hart en de
            slagaderwanden, tegen schade door oxidatie.
     *  maakt de bloedplaatjes minder kleverig en draagt bij aan de optimale stroomeigenschappen van het bloed.

Vetzuren: vooral omega-3, ondersteunt de celademhaling, zit vooral in lijnzaadolie
Granaatappelsap helpt de aderen schoon te maken.

Als medicatie nodig is, volgt hier een voorbeeld:
's morgens bij ontbijt:1 capsule L-Lysine met vitamine C.( van Mattisson) en 2 eetlepels lijnzaadolie
's middags bij het eten: 1 tablet Multi/min.50+ (van b.v. Bonusan)
's avond bij het eten: vit.C 1000mg (van b.v. Bonusan) met 1 tablet Amino Acid-complex (vanOrthica)
's middags en 's avonds een kop groene thee
3x daags ter regeneratie van het hart Crataegus oxyacantha gemmo (van Bonusan)
's avond om de dag rond 9 uur een glaasje rode wijn en een handje noten.